Podpredseda NSK V. Borík sa na vlastnú žiadosť vzdal členstva v strane

25.05.2012 Nitra

Bratislava 25. mája (TASR) - Podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Vladislav Borík sa dnes na vlastnú žiadosť vzdal členstva v strane. TASR o tom informovala Ľubica Končalová z tlačového odboru strany Smer-SD.

"Vladislav Borík sa dnes na vlastnú žiadosť vzdal členstva v strane SMER - sociálna demokracia, aby svojimi súkromnými záležitosťami nepoškodzoval meno strany," uviedla Končalová. Súčasne sa Borík na vlastnú žiadosť vzdal aj funkcie podpredsedu NSK.

Polícia dnes zadržala sedem osôb podozrivých z porušenia zákona pri verejných obstarávaniach v Úrade Nitrianskeho samosprávneho kraja. Medzi zadržanými je podpredseda NSK Vladislav Borík aj riaditeľ Úradu NSK Peter Nagy.

Bližšie informácie by mala polícia zverejniť v pondelok 28. mája. Vedenie NSK sa odmietlo k prípadu vyjadriť s odôvodnením, že sami nemajú žiadne bližšie informácie a do priebehu policajného vyšetrovania nemôžu zasahovať. Borík aj Nagy pôsobia vo svojich funkciách v Úrade NSK od roku 2010. Borík je členom Smeru–SD, Nagya ako nestraníka podporila vo funkcii riaditeľa úradu celá koalícia. Borík v minulosti pracoval aj na rôznych ministerstvách. V rokoch 1998-2000 bol tajomníkom negociačnej skupiny na Ministerstve pôdohospodárstva SR, v roku 2002 štátnym tajomníkom Ministerstva hospodárstva SR a v rokoch 2008-2010 vedúcim služobného úradu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.
 

Vyberte región